Flanders Technology & Innovation Festival

lees meer

Partnerships

Flanders Technology & Innovation Festival

FTI bv

Veertig jaar na de start van het innovatieve ‘Flanders Technology International’ heeft de Vlaamse Regering samen met zeven grote privé-investeerders de besloten vennootschap ‘Flanders Technology and Innovation’ (FTI) opgericht. FTI moet een belangrijke katalysator worden voor investeringen in technologische en innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

Doel van FTI

FTI heeft tot doel een platform te creëren waar data, knowhow en innovatieve ideeën worden samengebracht. Door deze data in een veilige context te gebruiken kunnen burgers, kenniscentra, bedrijven en overheden hun projecten vooruithelpen.

Festivalweek en Entertainment Campus

De oprichting van de FTI-vennootschap past in het brede project ‘Flanders Technology & Innovation’ (FTI) van de Vlaamse Regering. Daar passen initiatieven als de tweejaarlijkse festivalweek (een eerste keer van 15 tot 24 maart 2024) met technologiebeurzen in de provinciehoofdsteden, de ‘Open Technologie & Innovatie Dag’ (16 maart 2024)  en de bouw van de Entertainment Campus rond De Schorre, in Boom, waar Tomorrowland wordt georganiseerd, in.

Zanzibar staat in voor de nationale partnerships rond FTI. We tellen af naar een spectaculair en groots belevingsfestival met een slotfestival in Antwerpen.

De eerste editie van het FTI Slotfestival neemt je mee langs talloze interactieve zones in het Sportpaleis en de Lotto Arena in Antwerpen. Je ontdekt er de gezondheidszorg, de mode en de mobiliteit van de toekomst, leert er alles over de Vlaamse bedrijven in de ruimtevaart en de landbouw van de toekomst. Laat je inspireren door de Vlaamse gametechnologie en leer hoe Vlaamse games ontwikkeld worden. Navigeer zelf door de haven van de toekomst en ervaar – uniek in Europa – de klas van de toekomst met Apple.

Projectfiche
Klant: FTI bv
Datum: 2023-2024
Sinds: 2023
Locatie: Sportpaleis - Lotto Arena
fti.events/flanderstechnologyinnovation/fti_vlaanderen